duminică, 21 iunie 2009

Atractii Turistice - Parcuri :)

Brasovul este plin de locuri care merita sa fie vazute. De-a lungul timpului s-au ridicat nenumarate constructii care au devenit azi atractii turistice. Nici destinatiile mai moderne nu sunt de neglijat. Nu ezitati sa ne contactati daca aveti nevoie de ajutor.


Parcul central "Nicolae Titulescu"



Dotari: Locuri de joaca pentru copii (leagane, tobogane, groapa cu nisip, etc.), banci, monumente statuare (Nicolae Titulescu, Cincinat Pavelescu, St. O. Iosif) si o fantana arteziana.
Amplasament: Centrul orasului, pe Bulevardul Eroilor. Este inconjurat de Biserica Sf. Treime (sec XVII - XIX), cladirea Primariei, Muzeul de Arta, Casa Armatei. In apropierea parcului se afla hotelurile Capitol si Aro Palace.


Parcul Consiliul Europei

Dotari: Pe langa spatiile de joaca pentru copii aici sunt amenajate si zone pentru activitati sportive: un teren de baschet si spatiu dotat cu rampe speciale pentru skateboard-uri.
Amplasament: la Hidromecanica, b-dul 15 Noiembrie

Parcul de sub Tampa

Dotari: Teren de baschet, spatii de joaca pentru copii dotate cu leagane, groapa de nisip, invartitoare etc.
Promenada de sub Tampa este un excelent loc pentru plimbarile duminicale: alei umbrite, banci proaspat vopsite, un chiosc pentru fanfara, sursa de apa potabila, aer curat.
Amplasament: Aleea Tiberiu Brediceanu

Parcul Gheorghe Dima

Dotari: spatiu de joaca pentru copii (balansoar, leagane, tobogan), banci, sursa de apa potabila
Amplasament: in apropierea Colegiului National "Andrei Saguna"

Parcul Ina Schaeffler

Dotari: Este un parc destinat copiilor, dar si parintilor si bunicilor. Una dintre atractiile parcului este "Cetatea Bârsei", un castel in miniatura din lemn, dotat cu o punte cu trepte mobile
, un pod, cateva încaperi si o instalatie de catarat, recomandat copiilor intre 3 si 14 ani. Spatiile de joaca pentru copii sunt dotate cu schele pentru catarare, groapa cu nisip, leagane, balansoare si caluti de lemn pe arcuri. Bunicii si parintii au destule banci pe care sa se odihneasca, iar pentru cei mici exista un chiosc de unde se pot cumpara dulciuri, sucuri si înghetata. In parc este interzis accesul biciclistilor, rolerilor sau câinilor. Parcul este supravegheat în totalitate în decursul zilei, de catre Politia Comunitara.
Amplasament: Livada Postei

Parcul Tractorul

Dotari: patinoar, banci
Amplasament: cartierul Tractorul, in zona Garii

Parcul Trandafirilor

Dotari: Locuri de joaca pentru copii (leagane, tobogane, groapa cu nisip, etc.), banci, fantana arteziana
Amplasament: la intrarea in cartierul Racadau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu