vineri, 19 iunie 2009

Umbrela Verde



De ce Umbrela Verde?

Conteaza daca soferii isi golesc scrumierele pe geam? Conteaza daca lasam locurile unde am fost “la iarba verde” pline de gunoaie si PET-uri? Conteaza daca respectam natura si mediul inconjurator? Noi credem ca da.

Umbrela Verde este o campanie care urmareste sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza”. Este o campanie prin care vrem sa convingem ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata!

Despre campanie

De ce trebuie sa actionam ACUM?

Poluarea a devenit unul din cele mai mari pericole pentru sanatatea si viata noastra, a tuturor. Poluarea produce anemii, conjunctivite, boli respiratorii grave si afectiuni ale sistemului nervos. Asta atunci cand nu ucide. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide intr-un an mai multi oameni decat accidentele de masina. Peste 800 de milioane de europeni sunt afectati de aceasta problema globala.

Situatia nu este mai roz nici in Romania. Conform Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 166 de mii de tone de noxe si 273 de tone de praf. De asemenea, un singur roman produce anual o cantitate record de gunoi - 799 de kilograme de deseuri menajere. In plus, in Romania, doar 5,6 % din deseurile menajere sunt reciclate, iar in Bucuresti, 20% din gunoiul produs ramane necolectat.

Pentru a afla mai multe despre aceasta campanie intrati pe http://www.umbrelaverde.ro / . Succes ;)


Un comentariu:

  1. In aceasta Campanie sunt implicati si Omuletii Verzi :) Cei care asculta RadioZU stiu despre cine e vorba :D

    Daca doriti sa ii vizualizati puteti sa intrati pe http://omuletiiverzi.ro :)

    RăspundețiȘtergere